lördag 6 juni 2009

Mening i livet

"Vi vet att för dem som älskar Gud samverkar allt till det bästa, för dem som är kallade efter hans beslut." (Rom. 8:28)

I den världen vi lever i ställer vi oss ofta frågande varför saker och ting händer. Vi undrar vad det kan finnas för mening med att livet smärtar och att problemen hopar sig.

Livet gör ont. Livet svider. Det är en erfarenhet alla människor känner. Men trots det är det en kristen människas tillförsikt att mycket som händer har en mening. Man kan inte säga att allt som händer har en mening. Guds mening kan inte vara att människor ska dö i katastrofer eller krig. Men trots det har mycket som händer en mening - till och med det som här och nu kan kännas svårt. Många människor berättar om hur svårt och jobbigt har varit. Men först i slutändan kan de ana att det har funnits någon vid deras sida. Någon som älskar dem och som inte glömmer. De har märkt hur allt, i slutändan, har samverkat till det bästa. Hur något som först har gjort ont har blivit dem till något bra.

En bra liknelse för detta är krisen. I en tillfällen i livet drabbas människor av kriser. Det kan vara på olika sätt. Ett dödsfall i familjen. En skiljsmässa. När man står mitt i krisen gör det fruktansvärt ont. När man i efterhand tar sig ur kriserna ser man allt med ett annat perspektiv. Saker som tidigare har varit oviktiga blir viktiga. Saker som har varit viktiga blir oviktiga.

Livet gör ont och smärtar. Men trots det har vi en vän med oss som heter Jesus. En vän som har gett sitt liv för oss på korset. Som har dött för att vi skall leva. Gud glömmer oss inte. För Gud är du kär.

"Kan då en mor glömma sitt barn, så att hon inte förbarmar sig över sin livsfrukt? Och även om hon kunde glömma sitt barn, skall jag inte glömma dig." ( Jes. 49:15)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar